Werkwijze en prijzen

Op basis van de zorgvuldig geselecteerde foto’s en eventueel aanvullende informatie, creëren we een handgemaakt beeld dat de essentie van jouw huisdier vastlegt.

De prijs is afhankelijk van de afmetingem, het soort dier, of het een urn-beeld betreft en of het buiten moet kunnen staan. Enkele prijsindicaties staan onder aan deze pagina.

boetseren hondenbeeld klei op basis van foto's

 

Selectie foto’s

Om het dier zo natuurgetrouw mogelijk weer te geven is het essentieel om duidelijke foto’s (van meerdere kanten) aan te leveren, zodat de details en de verhoudingen in het beeld helemaal kloppen. Meestal zijn 5 tot 10 foto’s wel voldoende. Hierbij gaat het om de volgende foto’s (indien mogelijk):

  • tenminste één (liefst meer) foto van het dier in de genwenst houding
  • een foto recht van voren (lijf en hoofd/snuit)
  • een foto recht van de zijkant (lijf en hoofd/snuit)
  • een foto schuin van voren
  • een foto van de achterkant (hoofd en rug/staart)
  • eventueel een foto met een gewenste kenmerkende uitdrukking

Zijn er speciefieke wensen of belangrijke details die niet duidelijk op de foto staan, kan dit het beste in een toelichting worden aangegeven.

realistisch beeldje eigen hond Boerenfox Senna

Proces dierenbeeld laten maken

Het beeld wordt handgevormd in klei. Omdat het echt maatwerk betreft, is er in overleg van alles mogelijk om het beeld aan uw wensen te laten voldoen. Voor atelier HD is van het grootste belang dat je tevreden bent met het resultaat. Daarom is er de mogelijkheid om op verzoek updates te ontvangen gedurende de verschillende fases van het proces.

klei scultptuur naaktkat sphynx

 

Stoken en afwerking

Na het handvormproces moet het beeld, afhankelijk van de grootte, enkele weken drogen. De kleuren kunnen worden aangebracht met verschillende technieken voordat het beeld voor de eerste keer wordt gestookt. Na deze eerste stook kan het beeld beschilderd worden of een tweede matte of glanzende glazuurlaag worden aangebracht waarna het beeld voor de tweede keer wordt gestookt op hogere temperatuur. Hierdoor zullen de keuren dieper van toon worden en is het beeld beter beschermd en bestand tegen eventuele weersinvloeden.

sculptuur naaktkat in keramiekoven

 

Prijs indicaties unieke huisdierbeelden

Voor een artistieke, realistische sculptuur van jouw hond of kat hanteren wij de volgende prijzen:

dierenbeeld ca. 12 cm: € 250,-

dierenbeeld ca. 15 cm: € 350,-

dierenbeeld ca. 20 cm: € 500,-

dierenbeeld ca. 25 cm: € 700,-

dierenbeeld ca. 30 cm: € 950,-

keramiek unieke urn teckel aandenken Rambo laten maken

Als je een honden- of kattenbeeld op ware grootte wilt laten maken of een dieren-urn, bespreken wij graag persoonlijk met jouw je wensen door. Wij maken dan een offerte op maat. Dit geldt ook voor een sculptuur van een ander dier dan een hond of kat.

De levertijd is afhankelijk van het aantal lopende opdrachten en bedraagt tussen de  2 en 5 maanden.

Sculpturen tot 25 cm kunnen worden verzonden.

keramiek-handgemaakt urnbeeld-asbeeld-hond-kruising-gemengd ras-Zara-ca 30cm