Atelier HD

Leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Ik ben Hilde, van jongs af aan al gefascineerd door perspectieftekenen en 3D vormgeving. Mede door deze fascinatie ben ik bouwkunde gaan studeren om architect te worden, maar mijn liefde voor vormgeving beperkt zich niet tot bouwtekeningen; ik heb mij ook gestort op schilderen en keramiek. Gaandeweg heb ik mij gespecialiceerd in het creëren van realistische dierenbeelden. In eerste instantie waren dat vooral portretten, maar later dierensculpturen vanwege de uitdaging van de transformatie van twee-dimensionale foto’s naar een drie-dimensionale natuurgetrouwe weergave. Door heel goed te kijken heb ik geleerd verhoudingen en proporties te zien vanaf foto’s en is het dus niet nodig om voor een realistische weergave een dier te laten poseren. Dat komt goed uit, want de meeste dieren blijven niet zo lang stil zitten in dezelfde houding.

beeldje bulldog laten maken kermamiek

Het was mijn beagle Casper die mij inspireerde om de wereld van dieren, schilderen en keramiek samen te brengen. Na vele succesvolle dieren-creaties heb ik in 2020 atelier HD opgericht met als specialisme realistische huisdiersculpturen op basis van foto’s.

Naast diverse schilder- en boetseercursussen bij SAKB heb ik een basisopleiding gevolgd aan de Kleiacademie in Amsterdam. Door deze opleiding ben ik mij verder gaan professionaliseren met name op het gebied van kleuren, glazuren en de afwerking van de sculpturen.

 

schilderij olieverf hondenportret beagle