Workshops

Kijken, kijken en nog eens kijken, een passie voor dieren, een flinke dosis ruimtelijk inzicht en héél veel oefenen; dat zijn de ingrediënten voor het creëren van unieke realistische dierensculpturen.

Na het maken van vele dierenbeelden en -portretten, deel ik graag mijn passie en expertise via boeiende workshops en cursussen, waarbij dieren centraal staan.

Ontdek de magie van ambacht en creativiteit bij atelier HD. Voor dierenliefhebbers die al ervaring met klei hebben, bieden wij de mogelijkheid om in een cursus, onder deskundige begeleiding, de kneepjes van het vak te leren, maar ook voor beginners zijn er diverse mogelijkheden voor leuke workshops, zoals de workshop beeldje eigen huisdier maken of dier-gerelateerd product maken.

 

keramiek workshop theepot hond maken

.

Dierenportret schilderen

Houd je van schilderen en zou je graag jouw huisdier vastleggen op het doek?
Onder deskundige begeleiding leer je in een schilderachtige stijl jouw viervoeter op het doek te vereeuwigen. Enkele foto’s, die we eerst samen gaan maken, zijn uitgangspunt voor een groot portret. Van het maken van een perfecte compositie tot en met de details, die het dier zijn unieke en karakteristieke uitstraling geven. Gedurende het proces is er veel aandacht voor perspectief en dieptewerking, door middel van kleurgebruik en schaduwwerking.

 

portret hond schilderachtig acryl

.

Workshop: beeldje maken eigen huisdier

We gaan een ludiek beeldje van ons lievelingsdier maken in twee dagdelen. Hierbij maken we gebruik van verschillende foto’s, die we eerst zelf gaan maken. Samen verkennen we de kunst van het vastleggen van de unieke persoonlijkheid van het dier. We gaan leren kijken naar verhoudingen, proporties en de anatomie van het dier. Gaandeweg zal je in staat zijn de specifieke karaktertrekken en lichaamshouding uit te beelden. Het resultaat is een origineel beeldje van je eigen hond, kat of ander geliefd dier.

workshop beeldje maken eigen huisdier

Workshop: dier-gerelateerde producten maken

Je ben je van harte welkom om mee te doen aan één van onze workshops. Je maakt dan onder begeleiding een leuk dier-gerelateerd product, zoals bijvoorbeeld een gepersonaliseerde voer- of drinkbak of een pot voor hondenkoekjes. Ben je creatief en fan van een specifieke honden- of kattensoort? Heb je bijvoorbeeld een herdershond, chihuahua, Maltezer, teckel, Berner Sennen, boxer, Franse buldog, of een andere rashond? Ook kattenliefhebbers opgelet. Wij bieden voor specifieke honden- of kattensoorten workshops aan voor het maken van een mok of theepot in de vorm van een Jack Russel, Beagle, Deense dog of andere hond. Ook kattenliefhebbers zijn van harte welkom voor het maken van kat-gerelateerde gebruiksvoorwerpen in keramiek. Zo heb je een uniek zelfgemaakt voorwerp met jouw huisdier als uitgangspunt. Ken je andere liefhebbers van bepaalde honden- of kattenrassen, bijvoorbeeld via een rasvereniging of faceboekgroep? Dan organiseren wij voor een groep van circa 8 personen met dezelfde passie een workshop. Geen ervaring met klei? Geen probleem! Enthousiasme en creativiteit zijn de belangrijkste ingrediënten.

beagle theepot keramiek maken hond workshop creatief

Overige workshops voor feestelijke gelegenheden

Heb je een feestje te vieren en ben je op zoek naar een leuke ontspannen dagactiviteit? Wij organiseren thema workshops voor het maken van een keramische fruisschaal, tapas- of sushi-set bij jou thuis.

 

portret hond schilderachtig acryl